Diverse

Un astronaut a fost lăsat în afara SSI după ce și-a uitat masca în interior

Acest articol este un pamflet și trebuie tratat ca atare

Este povestea scurtă a ghinionistului de serviciu, Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipukakapikimaungahoronukupokaiwhenuakitanatahu, zis și Dorel. Acesta a fost lăsat la propriu în afara stației spațiale internaționale de către șeful de tură, după noile reguli impuse de pe Pământ. “Meah neah.. cine n-are mască nu intră pe SSI. Du-te și ia-ți una”, i-ar fi râs în nas rusul de la timona SSI.

Panica a fost instaurată după ce la sol un proaspăt anagajat la NASA, și-a pus întrebarea ce s-ar putea întâmpla dacă incidența ar sări de 7 la mie, în cazul în care ar mai fi 981 flăcăi pe SSI. După un brainstorming asiduu s-a decis în unanimitate purtarea obligatorie, preventivă, a măștii de protecție de tip FFP2.

Pentru ca Dorel să intre totuși în cabină a fost trimisă în regim de maximă celeritate o nouă mască, cu o navetă reșapată SpaceX. Pentru ca misiunea să aibă succes, Dorel nu trebuie să își miște poziția în spațiu timp de 2 zile, ca racheta să nu îl rateze.

Pișicher din fire, flăcăul nu a fost de acord inițial cu planul și a vrut să ofere mită plătibilă în ruble șefului de tură, un rus, însă acesta a refuzat din a 3-a încercare. “Du-te și ia-ți una de la cea mai apropiată farmacie de vrei înăuntru mai repede”, i s-ar fi adresat vanitos.

Articole relevante

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button